Κατηγορίες
Uncategorized

Αλληλεγγύη με τις καταλήψεις της Πάτρας

Τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου, εν μέσω καλοκαιριού κατά το σύνηθες και εν αναμονή των νέων οικονομικών μέτρων, των μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό αλλά και της έκτακτης συνάντησης Σαμαρά – Ομπάμα για το ενεργειακό ζήτημα στην Ελλάδα, οι μπάτσοι εισέβαλαν και εκκένωσαν 3 κατειλημμένους χώρους στην Πάτρα: Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο και Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Πάτρας, συλλαμβάνοντας μάλιστα 5 καταληψίες και προσάγωντας αλληλέγγυους.

Η επιχείρηση συνέβη με την ευγενή προτροπή χρυσαύγουλων εντός της βουλής, οι οποίοι φερόμενοι ως αθώοι και αγανακτισμένοι πολίτες που βάλλονται από εγκληματικά στοιχεία εφορμώμενα από τους κατειλημμένους χώρους ζήτησαν τη λύση στο πρόβλημα, μην ξεχνώντας φυσικά να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή καραμέλα της «απελευθέρωσης και της αξιοποίησης» των δημόσιων κτιρίων. (σ.σ. δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μία από τις καταλήψεις υπάγεται στο υπουργείο υγείας, υπουργός του οποίου είναι εδώ και λίγο καιρό ο Μπουμπούκος, καθώς και η γενικότερη κινητικότητα και η προσπάθεια για άνοιγμα των χρυσάυγουλων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με επιθέσεις σε κοινότητες τσιγγάνων, με την αναγγελία φασιστικών συγκεντρώσεων κ.α.).

Το άνοιγμα αυτού του νέου κύκλου παρεμβάσεων στους κατειλημμένους χώρους δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει, καθώς αποτελούν προπύργια αντίστασης και ορόσημα στις ιστορικές παρεμβάσεις του κινήματος. Όσο για τις τακτικές αυτές είναι ήδη γνωστές: Κατασυκοφάντηση μέσω τη έμπρακτης προπαγάνδας, των μ.μ.ε. και των αξιοσέβαστων δημόσιων εδράνων της δημοκρατίας-τρομοκρατίας και καταστολή από τα ένστολα σκυλιά του κράτους και τα παρακρατικά τους φιλαράκια.

Οι κατειλημμένοι χώροι δεν είναι μόνο η επανοικειοποίηση του χώρου και η απαλλοτρίωση του χαμένου χρόνου μας. Είναι η έμπρακτη αμφισβήτηση ενός εκ θεμελίων σαθρού συστήματος που καταρρέει και η εφαρμογή όλων όσων πιστεύουμε, αντίσταση, αυτό-οργάνωση, αλληλεγγύη, αυτοδιάθεση, αντι-ιεραρχία, αντιεμπορευματικότητα. Είναι πάνω απ’όλα κέντρα πολιτικής ζύμωσης, ορμητήρια αγώνα και οργάνωσης για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση και ως τέτοια θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε.

Με μια πρωτόγνωρη παγκόσμια οικονομική κρίση ενός καπιταλισμού πιο μπλοκαρισμένου από ποτέ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια σωτηρίας η κοινωνική δομή βάλλεται απευθείας στο κόκαλο: οικονομική, υγειονομική και πνευματική εξόντωση, επιστρατεύσεις, εκφοβισμός, βαθύ παρακράτος, εκφασισμός, αποκλεισμός από τους χώρους όπου στεγάζαμε τα κεφάλια και τις ιδέες μας και οργανώναμε την αντεπίθεσή μας.

Δεν υπολόγισαν όμως ότι η θέληση για ισότητα και ελευθερία μπορεί να ευοδωθεί παντού. Να τους δείξουμε πως είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς και αυτός ο κύκλος να κλείσει με τους δικούς μας όρους.

Η αυτό-οργάνωση το όπλο των καταληψιών – Πόλεμος στον πόλεμο των εξουσιαστών

Να τσακίσουμε το κράτος τσακίζοντας το παρακράτος

Πρωτοβουλία αναρχικών Περάματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *