Κατηγορίες
Uncategorized

Για τις τρομοεισβολές και άλλες εκφάνσεις της εξαίρεσης

τρομοεισβολές-0

 

Το κράτος και οι κοινωνικοί αγωνιστές σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών

Με αφορμή τη φυγή του καταδικασμένου μέλους της Επαναστατικής Οργάνωσης 17Ν ο κρατικός μηχανισμός εντείνει τη στοχοποίηση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου και δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα: Φυγάδες αγωνιστές/στριες, διωκόμενοι/ες για την επαναστατική τους δράση επικηρύχτηκαν για 4.000.000 ευρώ, ενώ την επόμενη μέρα μπάτσοι άρχισαν να εισβάλουν σε σπίτια αγωνιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σπάζοντας τις πόρτες, λεηλατώντας, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας συντρόφους γνωστούς για την κινηματική τους δράση. O Κ. Σακκάς υπόκειται σε συνεχείς αναίτιες συλλήψεις, ενώ ο Τ. Θεοφίλου καταδικάστηκες σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα στοιχείο. Στο πλάνο μπήκε και η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για όσους κατηγορούνται για «τρομοκρατία», ο περαιτέρω περιορισμός των αδειών φυλακισμένων και η παράταση του χρόνου προφυλάκισης.

Το κράτος δε νοιάζεται για τις ζωές μας, άλλωστε το έχει αποδείξει. Η κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών των τελευταίων χρόνων είναι αποτέλεσμα των επιλογών κράτους και κεφαλαίου που αποκλείουν όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες από τα βασικά για την επιβίωση αγαθά όπως η σίτιση, η στέγαση και η υγειονομική περίθαλψη.

Το κράτος φοβάται για τον εαυτό του και για το πλήγμα της αξιοπιστίας του προς τους ντόπιους και ξένους εξουσιαστές. Ένα πιθανό ένοπλο χτύπημα και ότι αυτό μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικά, θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα του κράτους να διαχειρίζεται τον πληθυσμό που βρίσκεται υπό την εξουσία του αλλά και την ικανότητά του να επιβάλει μία εσωτερική κοινωνική ειρήνη-αποχαύνωση που είναι τόσο απαραίτητη για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού πειράματος.

Τα παπαγαλάκια της εξουσίας γνωστά και ως Μ.Μ.Εξαπάτησης,χτίζουν μεθοδικά εδώ και χρόνια την κουλτούρα του φόβου και της ανασφάλειας που διατρέχει την καθημερινή ζωή σε κάθε της έκφανση. Η ωμή προπαγάνδα με στόχο την απογύμνωση της ένοπλης επαναστατικής δράσης από το κοινωνικό-πολιτικό της περιεχόμενο και η αναγωγή της σε ωμή βία έχει εντατικοποιηθεί, αποπροσανατολίζοντας και οξύνοντας το αίσθημα του φόβου που μετουσιώνεται σε αδράνεια-αδιαφορία του κοινωνικού σώματος απέναντι στη στοχοποίηση και την ευθεία επίθεση σε όσους/ες αντιστέκονται ενάντια στο δημοκρατικό καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ή θα μείνουμε απαθείς και θα επιτρέψουμε την πλήρη κατάργηση των ατομικών και συλλογικών μας ελευθεριών ή θα παλέψουμε για την ανατροπή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

 

 

Μία απάντηση στο “Για τις τρομοεισβολές και άλλες εκφάνσεις της εξαίρεσης”

Μπραβο παιδια συνεχιστε την προσπαθεια…αυτη η πολη εχει πνισγει στα σκατα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *